Den Lille Danske är en smörrebrödsbutik och café som ligger i Trelleborgs centrum på Algatan 46.
Vi har specialiserat oss på äkta dansk smörrebröd och erbjuder ett brett utbud av smörrebröd tillverkade av de allra bästa råvarorna från Danmark.

Lite kort om smörrebrödets historia. Smörrebrödet blev uppfunnen redan på 1880-talet. Små smörrebröd restauranger dök upp i Köpenhamn, den äldsta kända meny med smörrebröd är från restaurang Nimb på Tivoli 1883. Han som gjorde danskt smörrebröd känt över hela värden var den dåvarande vinhandlaren Oskar Davidsen. Han blev berömd för sin smörrebrödsmeny som innehöll mer än 190 varianter av smörrebröd. Än i dag lever traditionen vidare och drivs idag av Ida Davidsen som är den 5 generationen Davidsen.

Smörrebröd kan kallas Danmarks nationalrätt, och är en ganska bastant smörgås, som vanligen består av en skiva grovt bröd och kompakt fullkornsbröd med en kombination av pålägg som kan varieras i det oändliga. Mängden pålägg är ofta ganska väl tilltagen och vissa typer av smörrebröd kan även utgöra huvudrätten i en måltid.
Vissa smörrebröd är så populära i Danmark att de fått egna namn, till exempel Sol over Gudhjem (rågbröd, rökt sill, gräslök eller lök samt en rå äggula), Dyrlægens natmad (rågbröd, leverpastej, saltrulle, lökringar och sås) samt Stjerneskud (franskbröd, sallad, tomatskivor, panerad rödspättafilé, räkor och kaviar).

 

Fläskesteks burgare

Fläskesteks burgare 75:-

Fläskestek, Majonnäs, (Äpplemos) Rödkål, Inlagd Gurka, Fläskesvål
(Finns Glutenfritt Bröd)


   

Röd Pölse

1 Röd Pölse Med 1 Bröd 30:-

2 röda Pölse Med 1 Bröd 55:-

Ketchup, Senap, Rostad lök (Finns Glutenfritt Bröd)


  

Kontakta oss

Algatan 46
231 42 Trelleborg
E-post: denlilledanske@outlook.com
Telefon: 0410-125 51
Telefon: 072-927 94 24

Öppettider

Mån - Fredag: 09.00 - 17.00
Lördag: 09.00 - 15.00
Söndag Stängt