Hej, mitt namn är Amporn och jag är ägare till Den Lille Danske. Jag har tidigare arbetat i delikatessen på City Gross och dessutom ägt Smörrebrödshuset i Ystad. Till min hjälp har jag Katerina som också är utbildad kallskänka och som älskar att göra smörgåstårtor. Mitt mål är att alla kunder skall vara 100% nöjda, samt att leverera högklassig mat.

Den Lille Danske är en smörrebrödsbutik och café som ligger i Trelleborgs centrum på Algatan 46.
Vi har specialiserat oss på äkta dansk smörrebröd och erbjuder ett brett utbud av smörrebröd tillverkade av de allra bästa råvarorna från Danmark.

Lite kort om smörrebrödets historia. Smörrebrödet blev uppfunnen redan på 1880-talet. Små smörrebröd restauranger dök upp i Köpenhamn, den äldsta kända meny med smörrebröd är från restaurang Nimb på Tivoli 1883. Han som gjorde danskt smörrebröd känt över hela värden var den dåvarande vinhandlaren Oskar Davidsen. Han blev berömd för sin smörrebrödsmeny som innehöll mer än 190 varianter av smörrebröd. Än i dag lever traditionen vidare och drivs idag av Ida Davidsen som är den 5 generationen Davidsen.

Smörrebröd kan kallas Danmarks nationalrätt, och är en ganska bastant smörgås, som vanligen består av en skiva grovt bröd och kompakt fullkornsbröd med en kombination av pålägg som kan varieras i det oändliga. Mängden pålägg är ofta ganska väl tilltagen och vissa typer av smörrebröd kan även utgöra huvudrätten i en måltid.
Vissa smörrebröd är så populära i Danmark att de fått egna namn, till exempel Sol over Gudhjem (rågbröd, rökt sill, gräslök eller lök samt en rå äggula), Dyrlægens natmad (rågbröd, leverpastej, saltrulle, lökringar och sås) samt Stjerneskud (franskbröd, sallad, tomatskivor, panerad rödspättafilé, räkor och kaviar).


Kontakta oss

Algatan 46
231 42 Trelleborg
E-post: denlilledanske@live.se
Telefon: 0410 - 125 50

Öppettider

Mån - Tors: 10:00 - 16:00
Fre:  10:00 - 17:00
Lör: 10:00 - 14:00
Söndag och alla röda dagar stängt
OBS!
Beställningar kan avhämtas från 09:00

Besöksstatistik

I dag
I går
Denna veckan
Denna månaden
Förra månaden
Totalt
43
898
1393
3358
2881
177474